18:28 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (475)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας δήλωσε πως η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας που πρέπει να αντιμετωπιστεί με διάλογο.

Αιχμές για τις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο κατά το τελευταίο διάστημα, άφησε ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Λορέντσο Γκουερίνι, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του.

Όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιταλός υπουργός έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις συμμετέχοντας σε συζήτηση στο πλαίσιο φεστιβάλ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο Γκουερίνι, αναφερόμενος στη στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα προς την Ελλάδα προειδοποίησε πως «η αποφασιστικότητα που δείχνει η Τουρκία αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο, λόγω της αύξησης της έντασης που μπορεί να προκαλέσει».

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Άμυνας, «τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε στιγμές κρίσιμης και ουσιαστικής κορύφωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκάλεσαν και εντάσεις με τη Γαλλία».

Συνεχίζοντας ο Ιταλός υπουργός διευκρίνισε πως αν και η συμπεριφορά της Τουρκίας δημιουργεί δυσκολίες, τα προβλήματα θα πρέπει να λυθούν με διάλογο ακόμα και στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε συγκεκριμένα: «Η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με διάλογο. Κάτι που πρέπει να κάνει και η Ατλαντική Συμμαχία. Και στο εσωτερικό της η Ιταλία προσπάθησε να παίξει έναν ισορροπημένο ρόλο. Με στόχο την αναζήτηση της ισορροπίας».
Θέμα:
Ελλάδα - Τουρκία: Όλες οι εξελίξεις (475)
Tags:
Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, ΝΑΤΟ, Ανατολική Μεσόγειος, υπουργός Άμυνας, Ιταλία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK