02:13 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στη Συρία εξέφρασε αξιωματούχος του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνος για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη χώρα.

Περισσότερα από 200 μέλη αποστολής του ΟΗΕ στη Συρία έχουν μολυνθεί από κορονοϊό όπως γνωστοποίησαν υγειονομικοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΟΗΕ έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση ιατρικών μονάδων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη Συρία.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συντονιστής επί ανθρωπιστικών θεμάτων του Οργανισμού για τη Συρία, Ιμράν Ρίζα, με επιστολή προς τους ανωτέρους του, έκανε γνωστό πως πάνω από 200 μέλη της αποστολής του ΟΗΕ έχουν μολυνθεί.

Όπως αναφέρει στην επιστολή, την οποία απέκτησε το πρακτορείο Reuters: «Έχουν αναφερθεί πάνω από 200 μολύνσεις στις τάξεις του προσωπικού του ΟΗΕ, με ορισμένους από τους νοσούντες να νοσηλεύονται και τρεις να έχουν απομακρυνθεί».

Φόβοι για περισσότερες μολύνσεις

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές υπηρεσίες και γιατρούς, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το συμπέρασμα αυτό βασίζεται στο γεγονός πως εκτός από την αποστολή του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού στη Συρία, εργάζονται και εκατοντάδες μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Οι ασθενείς δεκαπλασιάστηκαν

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του ΟΗΕ, κατά τους τελευταίους δύο μήνες έχει υπάρξει δεκαπλασιασμός των μολύνσεων στη Συρία, με τα στοιχεία να αναφέρουν πως έχουν καταγραφεί 3.171 κρούσματα και 134 θάνατοι από τις 23 Μαρτίου, όταν και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επιδημιολογική κατάσταση σε ολόκληρη τη χώρα έχει αλλάξει σημαντικά».

Αν και οι αρχές της Συρίας διατηρούν επιφυλάξεις για το μέγεθος της πανδημίας, παραδέχονται πως δεν διενεργούνται πολλά τεστ, ενώ ο ΟΗΕ από την πλευρά του, εκφράζει τις ανησυχίες του, αφού εξαιτίας του εμφυλίου, οι υγειονομικές υποδομές και οι ιατρικές προμήθειες στη χώρα δεν αρκούν.

Γιατροί και νοσηλευτές στη λίστα των θυμάτων

Σύμφωνα με μαρτυρίες από ανεξάρτητους γιατρούς και εργαζόμενους σε οργανώσεις που προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, πολλοί γιατροί και μέλη υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, σε νεκροταφείο που βρίσκεται νότια της Δαμασκού, από τον Ιούλιο υπάρχει τριπλασιασμός των τάφων.

Tags:
COVID-19, κρούσματα, μόλυνση, ΜΚΟ, ΟΗΕ, πανδημία, κορονοϊός, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK