14:44 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
0 10
Βρείτε μας

Δημοσκόπηση στη Βραζιλία αποκαλύπτει πως το 25% του πληθυσμού της χώρας ενδεχομένως θα αρνηθεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Παρά το γεγονός πως η Βραζιλία αποτελεί μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  «O Estado de S. Paulo», υποδεικνύει πως η στάση του Προέδρου της χώρας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος επανειλημμένως προσπαθεί να υποβαθμίσει τους κινδύνους, καθώς και οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, έχουν πείσει μέρος του πληθυσμού της Βραζιλίας να μην δεχθεί τον εμβολιασμό κατά του ιού.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη ΜΚΟ Ibope για τη MKO Avaaz, σε δείγμα 1.000 ατόμων, το 5% δήλωσε πως θα αρνηθεί τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Την ίδια ώρα, το 20% των ερωτηθέντων απάντησε πως ενδεχομένως να μην εμβολιαστεί.

Η επιρροή των θεωριών συνωμοσίας

Όσοι από τους ερωτηθέντες εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη λήψη του εμβολίου, έκαναν λόγο για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητά του, καθώς και για θεωρίες συνωμοσίας.

Σύμφωνα με ορισμένες εξ αυτών, ο εμβολιασμός προκαλεί αλλοίωση του γενετικού κώδικα ή πως εμφυτεύονται μικροτσίπ ή ακόμα και πως το εμβόλιο είναι κατασκευασμένο από ανθρώπινα έμβρυα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 34% όσων υποστήριξαν πως δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είναι από 25 έως 34 ετών ενώ το 36% ανήκουν σε Ευαγγελιστές Χριστιανούς.

Το ποσοστό που επιθυμεί να εμβολιαστεί

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης αποκάλυψαν πως το 75% περίπου του πληθυσμού της χώρας, επιθυμεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, όταν το εμβόλιο θα είναι έτοιμο.

Η εν λόγω δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ανακοίνωση του Ζαΐρ Μπολσονάρο την περασμένη εβδομάδα, πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη χώρα δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Ωστόσο, η Βραζιλία συνεχίζει να είναι η δεύτερη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων σε ολόκληρο τον κόσμο, έχοντας καταγράψει μέχρι τώρα 4,1 εκατομμύρια κρούσματα και 126.203 νεκρούς.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
Tags:
COVID-19, θάνατοι, κρούσματα, έρευνα, δημοσκόπηση, εμβόλιο, Ζαΐρ Μπολσονάρου, πανδημία, θεωρία συνωμοσίας, κορονοϊός, Βραζιλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK