20:59 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 20 Αυγούστου, ο Αλεξέι Ναβάλνι αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης από Τομσκ προς Μόσχα. Αρχικά υποβλήθηκε σε θεραπεία στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία. Την περασμένη εβδομάδα, οι Γερμανοί γιατροί ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν ίχνη Nοβιτσόκ στο σώμα του.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι δεν βρίσκεται πλέον σε τεχνητό κώμα και ανταποκρίνεται σε ομιλία όπως αναφέρει με ανάρτησή της στο Twitter η γερμανική κλινική, Charite, στην οποία και νοσηλεύεται.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι ο Ναβάλνι βγαίνει από την υποστήριξη μηχανικού αναπνευστήρα. Ωστόσο, όπως τονίζει, μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει η «σοβαρή δηλητηρίαση».

«Η κατάσταση υγείας του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charite του Βερολίνου από τις 22 Αυγούστου 2020, έχει βελτιωθεί. Το ιατρικά επαγόμενο κώμα του ασθενούς θα μπορούσε να τερματιστεί. Ο ασθενής απεξαρτάται από τον αναπνευστήρα. Αντιδρά στην ομιλία. Η μακροχρόνια επίδραση της βαριάς δηλητηρίασης δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί» αναφέρει το δελτίο τύπου του νοσοκομείου.

Στις 20 Αυγούστου, η υγεία του Ναβάλνι ξαφνικά επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού από τη Σιβηρική πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη του Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Tags:
υγεία, κώμα, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK