16:09 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την αλληλεγγύη του σε Ελλάδα και Κύπρο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μάλτας, Εβαρίστ Μπαρτόλο, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, στην Αθήνα υπογράμμισε την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και της διαφύλαξης του διεθνούς δικαίου. Επιπλέον, εξέφρασε την αλληλεγγύη του σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Ως μικρή χώρα έχουμε συμφέρον να υπερισχύσει το διεθνές δίκαιο και όχι το δίκαιο της ζούγκλας» τόνισε ο κ. Μπαρτόλο και σημείωσε πως η Μάλτα, όπως και η Ελλάδα, επιθυμεί την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών.

Παράλληλα, ο κ. Μπαρτόλο τόνισε τη σημασία προσεκτικών κινήσεων στην ευρύτερη περιοχή ώστε να αποφευχθούν απρόβλεπτες συνέπειες όπως στην περίπτωση της Λιβύης, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε επίσης την ανάγκη η ΕΕ να δράσει για την προστασία των χωρών του νότου καθώς αν αυτό δεν συμβεί, «τότε αφήνει στα χέρια άλλων τα νότια σύνορά της».

«Όταν αφήνεις στα χέρια άλλων την ασφάλειά σου, τότε είναι πολύ πιθανό όχι μόνο να κάνουν πράγματα χωρίς τη γνώμη σου και τη συμμετοχή σου, αλλά θα στραφούν και εναντίον σου» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Καταληκτικά ο κ. Μπαρτόλο σημείωσε πως η Μάλτα, όπως και η Ελλάδα, επιθυμεί την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών. 

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε κατά τη διάρκεια των συζητήσεών του με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας πως δεν νοείται διάλογος μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας όσο συνεχίζονται έρευνες. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ετοιμότητα της Ελλάδας για διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου για την επίλυση της «μίας και μόνης διαφοράς», δηλαδή υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Tags:
Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία, Νίκος Δένδιας, Μάλτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK