22:49 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα σήμερα, η κλινική Charite στη Γερμανία όπου νοσηλεύεται ο Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος εξήλθε από το κώμα στο οποίο βρισκόταν. Η κλινική είχε ισχυριστεί ότι βρέθηκαν ίχνη ουσίας που σχετίζεται με τον νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ στο σώμα του, κάνοντας έτσι λόγο για δηλητηρίαση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη ώστε να συζητηθεί η κατάσταση της υγείας του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος επί του παρόντος νοσηλεύεται σε κλινική στη Γερμανία λόγω φερόμενης δηλητηρίασης, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Ντομίνικ Ραάμπ.

«Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δηλώσει βαθιά ανησυχία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι» δήλωσε ο Ράαμπ στο Twitter, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα έπρεπε να κάνει μία «πλήρη και διαφανή έρευνα» όσον αφορά την υπόθεση Ναβάλνι.

Ωστόσο, ο Λεονίντ Ρινκ, επιστήμονας με άμεση συμμετοχή στην ανάπτυξη της ουσίας Νοβιτσόκ, από την οποία φέρεται να δηλητηριάστηκε ο Ναβάλνι, εξήγησε πως αφού ο Αλεξέι Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα όπως έκανε γνωστό η γερμανική κλινική, Charite, στην οποία και νοσηλεύεται, δεν υπάρχει περίπτωση να δηλητηριάστηκε από τον εν λόγω νευροτοξικό παράγοντα.

«Αποκλείω τη δηλητηρίασή του (σ.σ. με Νοβιτσόκ), επειδή δεν υπάρχουν συμπτώματα. Αλλά ακόμα κι αν χρησιμοποιήθηκε δόση 400 φορές μικρότερη από τη θανατηφόρα, θα έβγαινε από κώμα, αλλά θα μπορούσε να παρατηρηθεί συστολή του ματιού του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχαν τέτοια συμπτώματα» εξήγησε ο κ. Ρινκ.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, το Νοβιτσόκ αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα πυρηνικά όπλα στο πεδίο της μάχης και έχει 100% θνησιμότητα.

«Άρα αυτό δεν είναι το Νοβιτσόκ» διευκρίνισε ο Ρώσος επιστήμονας.

Tags:
πρέσβης, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK