03:08 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, Ζανγκ Σούιλι, τα κινεζικά στρατεύματα στα σύνορα με την Ινδία αναγκάστηκαν να λάβουν αντίμετρα μετά το παράνομο πέρασμα στρατευμάτων της Ινδίας εντός της κινεζικής επικράτειας.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας δήλωσε ότι ινδικά στρατεύματα πυροβόλησαν τη Δευτέρα ενάντια σε συνοριακές περιπολίες Κινέζων στρατιωτών περιγράφοντας το περιστατικό ως «σοβαρή στρατιωτική πρόκληση πολύ κακής φύσης».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κινεζικού στρατού, οι ενέργειες της Ινδίας «παραβίασαν τις συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Ινδίας, αυξάνοντας τις περιφερειακές εντάσεις».

«Ζητούμε από την ινδική πλευρά να σταματήσει αμέσως τις επικίνδυνες ενέργειες, να αποσύρει αμέσως το διασυνοριακό προσωπικό, να περιορίσει αυστηρά τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής και να ερευνήσει αυστηρά και να τιμωρήσει το προσωπικό που πυροβόλησε ώστε να διασφαλίσει ότι παρόμοια συμβάντα δεν θα ξανασυμβούν» είπε ο Ζανγκ Σούιλι εκ μέρους του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Αν και δεν υπήρξαν θύματα μετά το θερμό αυτό επεισόδιο, σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που αναφέρθηκαν πυροβολισμοί στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών από το 1975.

Tags:
θερμό επεισόδιο, στρατός, Ινδία, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK