16:45 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δικαστήριο της Βολιβίας αποφάσισε πως ο πρώην Πρόεδρος, Έβο Μοράλες, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στη Γερουσία της χώρας.

Αρνητική ήταν η απόφαση δικαστηρίου της Βολιβίας σε αίτημα του πρώην Προέδρου της χώρας, Έβο Μοράλες, ώστε να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση γερουσιαστή στο τμήμα της Κοτσαμπάμπα, για τις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου.

Την αρνητική απόφαση γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Αλβάρο Κοΐμπρα και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ABI.

Όπως έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο: «Ο Έβο Μοράλες έχει αποκλειστεί. Υπάρχουν ακόμη δίκαιοι δικαστές».

Το πρακτορείο εξήγησε ότι πρόκειται για την απόφαση του συνταγματικού τμήματος του δικαστηρίου της Λα Παζ, που εκδόθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα.

Με αυτόν τον τρόπο, έγινε δεκτή η απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Δικαστηρίου της Βολιβίας, το οποίο στα τέλη Φεβρουαρίου, είχε απορρίψει το αίτημα του Μοράλες για υποψηφιότητα στη Γερουσία.

Υπενθυμίζεται πως ο Έβο Μοράλες παραιτήθηκε από το προεδρικό αξίωμα της Βολιβίας στις 20 Οκτωβρίου 2019 και έφυγε από τη χώρα, ενώ στη συνέχεια, ολόκληρη η ανώτερη ηγεσία της Βολιβίας παραιτήθηκε και η εξουσία μεταβιβάστηκε στην αντιπρόεδρο της Γερουσίας, Ζιανίν Ανέζ, η οποία ανήκει στην αντιπολίτευση.

Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν νέες προεδρικές εκλογές, αλλά ο Μοράλες απαγορεύεται να συμμετέχει ως υποψήφιος πρόεδρος, ενώ προς το παρόν βρίσκεται στην Αργεντινή, από όπου ηγείται της εκστρατείας του κόμματος «Κίνηση προς τον Σοσιαλισμό».

Tags:
Γερουσία, απόφαση, δικαστήριο, δικαστήρια, εκλογές, Έβο Μοράλες, Βολιβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK