09:23 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επίθεση με drones κατά του αεροδρομίου Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας υποστηρίζουν πως εξαπέλυσαν οι Χούτι από το έδαφος της Υεμένης.

Επίθεση με «αριθμό από drones» υποστηρίζουν πως εξαπέλυσαν προς το αεροδρόμιο Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας, οι Χούτι της Υεμένης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στρατιωτικού εκπροσώπου της Υεμένης, η επίθεση κατά του διεθνούς αεροδρομίου στη Σαουδική Αραβία ήρθε ως αντίδραση «στη διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα» και «τη συνεχιζόμενη πολιορκία των ανθρώπων της Υεμένης».

Ο στρατηγός της Υεμένης, Γαχία Σάριε, εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη, δηλώνοντας πως οι Χούτι στοχοποίησαν το αεροδρόμιο Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας «την αυγή σήμερα με αριθμό από drones Samad 3», σημειώνοντας πως το πλήγμα ήταν ακριβές.

«Αυτή η στοχοποίηση έρχεται στο πλαίσιο της φυσικής αντίδρασης σε μια συνεχιζόμενη αύξηση της επιθετικότητας και της συνεχιζόμενης πολιορκίας του μεγάλου λαού της Υεμένης» έγραψε στο διαδίκτυο ο Σάριε.

​Ο στρατηγός συμπλήρωσε πως «και οι επιχειρήσεις μας θα συνεχιστούν όσο η επιθετικότητα και ο αποκλεισμός συνεχίζονται».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η πολύωρη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου.

​Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως κατέστρεψε αριθμό drones που εκτόξευσαν οι Χούτι κατά της χώρας.

Η Υεμένη έχει βυθιστεί σε μια ένοπλη διαμάχη μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και των Χούτι για χρόνια, με τη Σαουδαραβική συμμαχία να πραγματοποιεί αεροπορικές επιθέσεις κατά των Χούτι ύστερα από αίτημα του Προέδρου Αμπντραντού Μανσούρ Χαντί, από τον Μάρτιο του 2015.

Tags:
drones, αεροδρόμιο, Υεμένη, Χούτι, επίθεση, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK