20:26 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μυστήριο επικρατεί ως προς το τι συνέβη σε τρία μέλη της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που επιχείρησαν να περάσουν στην Ουκρανία.

Ο Ιβάν Κράτσοφ και ο Αντόν Ροντένκοφ, μέλη του συμβουλίου συντονισμού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, φέρονται να συνελήφθησαν την Τρίτη στο έδαφος της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Λευκορωσικής Κρατικής Επιτροπής Συνόρων, Άντον Μπικόφσκι.

Νωρίτερα σήμερα, η Επιτροπή των Συνόρων δήλωσε ότι ο Κράτσοφ και ο Ροντένκοφ έφτασαν στην Ουκρανία, ενώ η Μαρία Κολεσνίκοβα, μέλος της προεδρίας του συμβουλίου, συνελήφθη κατά την προσπάθεια διέλευσης των συνόρων.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο Ροντένκοφ και ο Κράτσοφ συνελήφθησαν στο έδαφος της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τη γειτονική χώρα» δήλωσε ο Μπικόφσκι.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Άντον Γκεραστσένκο, δηλώνει πως οι δύο άνδρες δεν βρίσκονται υπό κράτηση στην Ουκρανία και μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα.

Εν τω μεταξύ το Κρεμλίνο αναφέρει πως δεν διαθέτει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται η Μαρία Κολεσνίκοβα και θα ήθελε να μάθει τι συνέβη σε αυτήν, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η απαγωγή είναι σίγουρα κάτι που δεν μπορεί να συγχωρηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ξεχωρίζει από την κράτηση, η οποία βασίζεται αυστηρά στον νόμο. Ταυτόχρονα, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη σε αυτήν, επειδή οι πληροφορίες είναι αντιφατικές. Ελπίζω ότι η κατάσταση θα αποσαφηνιστεί και θα ακούσουμε κάποιες εξηγήσεις ή παρατηρήσεις που θα καταστήσουν σαφές τι συνέβη» δήλωσε ο Πέσκοφ.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK