20:46 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα βοηθούσε στην επίλυση του Κυπριακού διαμήνυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Το Κυπριακό θα μπορούσε να λυθεί με την επανέναρξη των συνομιλιών υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Κύπρο.

«Πιστεύουμε ότι η επανέναρξη των συνομιλιών σύντομα για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στα προβλήματα με το Κυπριακό θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία μιας εποικοδομητικής ατμόσφαιρας που απαιτείται για την επίτευξη συμβιβασμού» δήλωσε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, το πρωί της Τρίτης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί τη Ρωσία.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Έχω προσκαλέσει τον συνάδελφό μου να επισκεφτεί ξανά τη Ρωσία» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Κύπρου υπέγραψαν Λαβρόφ και Χριστοδουλίδης

Ρωσία και Κύπρος υπέγραψαν Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για τα έτη 2021-2022, στο πλαίσιο της επίσκεψης Λαβρόφ στη Μεγαλόνησο.

«Σήμερα, υπογράψαμε ένα Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων μεταξύ των Υπουργείων μας για το 2021-2022, το οποίο περιλαμβάνει αμοιβαίες διαβουλεύσεις, ανταλλαγή απόψεων στα πιο πιεστικά θέματα της διεθνούς ατζέντας» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία και η Κύπρος συμφώνησαν να συνεχίσουν να ενισχύουν τις επαφές σε διάφορες πολυμερείς πλατφόρμες, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Συνεχίζοντας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι δύο πλευρές έχουν ένα υψηλό επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης σχετικά με τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και εξαιρετικές σχέσεις σε τομείς από την οικονομία μέχρι τον πολιτισμό.

«Επιβεβαιώσαμε σήμερα με ικανοποίηση ότι με τα χρόνια καταφέραμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο σε βασικούς τομείς κοινών προσπαθειών και σήμερα μπορούμε να περιγράψουμε τις σχέσεις μας με την Κύπρο ως εξαιρετικές» υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Το χρονοδιάγραμμα της επόμενης συνόδου της Ρωσοκυπριακής Διακυβερνητικής Επιτροπής για την οικονομική συνεργασία θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση, σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε σε συγκεκριμένα μέτρα για την αποκατάσταση του εμπορίου, το οποίο, φυσικά, επλήγη (σ.σ. λόγω της πανδημίας). Αυτό θα είναι το έργο της Ρωσοκυπριακής διακυβερνητικής επιτροπής οικονομικής συνεργασίας. Η επόμενη σύνοδος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εδώ στην Κύπρο. Οι ημερομηνίες θα καθοριστούν όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση» εξήγησε ο υπουργός.

Tags:
Κυπριακό, Νίκος Χριστοδουλίδης, χριστοδουλίδης, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK