20:40 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, πήρε θέση απέναντι στη συμφωνία μεταξύ μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών σχετικά με την ερευνητική διαδικασία για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Μερικές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες συμφώνησαν να διατηρήσουν την ακεραιότητα της επιστημονικής διαδικασίας ενώ ετοιμάζονται για την πιθανή έγκριση των πρώτων εμβολίων κατά της COVID-19.

Τη συμφωνία αυτή σχολίασε ο Κίριλ Ντμιτρίεφ, CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων. 

«Παρόλο που τη χαιρετίζουμε, πιστεύουμε ότι αυτή η δέσμευση ορισμένων από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες είναι ανεπαρκής, καθώς δεν μιλά για την έλλειψη μακροπρόθεσμων μελετών σχετικά με τις καρκινογόνες επιπτώσεις και τον αντίκτυπο στη γονιμότητα των πρόσφατα αναπτυγμένων τεχνολογιών εμβολίων, όπως το mRNA ή την πλατφόρμα με βάση τον αδενοϊό πιθήκου» ανέφερε.

«Σε αντίθεση με την πλατφόρμα που βασίζεται στον ανθρώπινο αδενοϊό που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας, το mRNA και οι πλατφόρμες που βασίζονται σε αδενοϊικούς φορείς δεν έχουν μελετηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη σημασία των μακροχρόνιων παρενεργειών που θα πρέπει να ερευνηθούν.

«Δεδομένου ότι ορισμένες από τις εταιρείες που αναπτύσσουν αυτά τα εμβόλια έχουν δώσει "υπόσχεση ασφάλειας", θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η δημόσια υγεία και ασφάλεια απαιτεί όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αποδεικτικά στοιχεία για έλλειψη σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, αλλά και ασφάλεια και αποτελεσματικότητα που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των μακροπρόθεσμων μελετών» δήλωσε.

«Με την υπογραφή της "υπόσχεσης ασφάλειας", αυτές οι εταιρείες πιέζουν επίσης τις χώρες που αγοράζουν τα εμβόλιά τους να τους παραχωρήσουν πλήρη αποζημίωση από αγωγές. Πιστεύουμε ότι οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές πρέπει να απαιτήσουν μακροπρόθεσμα αποδεικτικά στοιχεία για την έλλειψη σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών κατά την εξέταση των υποψήφιων εμβολίων για καταχώρηση στις χώρες τους» ανέφερε επίσης.

Τέλος, έκανε σαφές πως οι συγκεκριμένες εταιρείες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη με τη δέσμευσή τους για πιθανές μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από τα εμβόλια που παράγουν και να δημοσιοποιήσουν τους κινδύνους σε περίπτωση που οι άνθρωποι εμφανίσουν παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό».

Tags:
Sputnik V, CEO, κορονοϊός, εμβόλιο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK