08:17 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Μόσχα και Λευκωσία κατέληξαν σε υπογραφή πρωτοκόλλου με την οποία δεσμέυονται σχετικά με την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κύπριος ομόλογός του, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο για αλλαγές στη συμφωνία όσον αφορά την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά και ακολούθησε συνέντευξη Τύπου των υπουργών των δύο χωρών.

Οι αλλαγές στη συμφωνία που θα επιφέρουν φόρο επί των μερισμάτων και αύξηση των τόκων στο 15% είναι απίθανο να οδηγήσουν σε εκροή ρωσικών επενδύσεων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο Sputnik την περασμένη εβδομάδα.

Αναστασιάδης: Σχέση βασισμένη στις κοινές αρχές

Καλωσορίζοντας τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου είναι βασισμένες στις αρχές και αξίες που οι δύο χώρες ασπάζονται, δηλαδή στον Χάρτη των ΗΕ.

«Ιδιαίτερη, όμως, βαρύτητα αποδίδουμε στην επίσκεψή σας σε μια περίοδο εν μέσω εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου και γενικότερα μιας πολύ κρίσιμης περιόδου για το διεθνές δίκαιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τον ίδιο και τη Ρωσία ως υπερασπιστές της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για τη στήριξη των προσπαθειών για ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

«Θέλω ειλικρινά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, διότι είναι μέσα από αυτή την αλληλεγγύη που παίρνουμε δύναμη και αγωνιζόμαστε προκειμένου να υπάρξει δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο και να μας επιτραπεί να συμβιώσουμε ειρηνικά με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους» κατέληξε ο κ. Αναστασιάδης.

Λαβρόφ: Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού

Το Κυπριακό θα μπορούσε να λυθεί με την επανέναρξη των συνομιλιών, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Κύπρο.

«Πιστεύουμε ότι η επανέναρξη των συνομιλιών σύντομα για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στα προβλήματα με το Κυπριακό θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία μιας εποικοδομητικής ατμόσφαιρας που απαιτείται για την επίτευξη συμβιβασμού» δήλωσε ο Λαβρόφ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, το πρωί της Τρίτης.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι κάλεσε τον Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί τη Ρωσία.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Έχω προσκαλέσει τον συνάδελφό μου να επισκεφτεί ξανά τη Ρωσία» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Tags:
Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, συμφωνία, Κύπρος, Ρωσία, Νίκος Χριστοδουλίδης, Σεργκέι Λαβρόφ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK