09:37 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Μαρία Κολεσνίκοβα, ανώτερο μέλος του συμβουλίου συντονισμού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, πετάχτηκε έξω από αυτοκίνητο στα σύνορα της Ουκρανίας από τους συμμάχους της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε συνέντευξή του σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ρωσίας.

«Υπάρχει αυξημένη ασφάλεια στα σύνορα, οπότε υπάρχει περιπολία εκεί πέρα. Φυσικά και σταμάτησαν [το αυτοκίνητο]. Ύστερα επιτάχυναν. Φαίνεται ότι είχε πεταχτεί [η Κολεσνίκοβα] καθώς το όχημα ήταν εν κινήσει» δήλωσε ο Λουκασένκο. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η συνοριακή υπηρεσία συνέλαβε στη συνέχεια την αντιπολιτευόμενη, Μαρία Κολεσνίκοβα.

«Και οι άλλοι πέρασαν πέρα από τα σύνορα, μέσω του ουκρανικού σημείου ελέγχου. Από όσο γνωρίζω, η Ουκρανία τους συνέλαβε. Και είμαστε σε συνομιλίες μαζί τους [με την Ουκρανία] για να τους επιστρέψουμε» είπε ο Λουκασένκο.

Ένα μέλος του συμβουλίου της αντιπολίτευσης, ο Πάβελ Λατούσκο, δήλωσε ότι έγινε απόπειρα να εισαχθεί παράνομα η Κολεσνίκοβα στο έδαφος της Ουκρανίας, αλλά έσκισε το διαβατήριο της για να το αποφύγει.

Χθες εν μέσω πληροφοριών περί απαγωγής της Κολεσνίκοβα η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες. «Επαληθεύουμε αυτές τις πληροφορίες» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι η Κολεσνίκοβα φέρεται πως απήχθη στο κέντρο του Μινσκ.

Η Κολεσνίκοβα είναι μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας. Τον προηγούμενο μήνα, εισαγγελείς στη Λευκορωσία ξεκίνησαν έρευνα για τις δραστηριότητες του συμβουλίου, τις οποίες θεωρούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Tags:
Λευκορωσία, Μαρία Κολεσνίκοβα, Αλεξάντερ Λουκασένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK