22:48 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (330)
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, η Ρωσία θα στείλει στη χώρα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, μέσα στον μήνα.

Ανακοίνωση σχετικά με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, έκανε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Όπως δήλωσε ο Μαδούρο, το ρωσικό εμβόλιο θα παραδοθεί στη χώρα μέσα στον μήνα, προκειμένου να γίνουν κλινικές δοκιμές.

«Το πρώτο εμβόλιο, από τη Ρωσία, θα φτάσει τον Σεπτέμβριο για κλινικές δοκιμές» ανέφερε ο Νικολάς Μαδούρο, σε τηλεοπτική ομιλία που πραγματοποίησε και μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, Sputnik V, βρίσκεται ήδη σε κυκλοφορία για δημόσια χρήση, με τις αρχές της χώρας να προγραμματίζουν τις αποστολές από παρτίδες του εμβολίου σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Το Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που καταχωρήθηκε στον κόσμο, όπως ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ αναπτύχθηκε από το εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας Γκαμαλέγια της Ρωσίας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (330)
Tags:
Ρωσία, Sputnik V, εμβόλιο, κορονοϊός, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK