07:11 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας ξεκαθάρισε πως οι διαμαρτυρίες στη χώρα της δεν έχουν στόχο σε καμία περίπτωση τη Ρωσία.

Η Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην υποψήφια για την Προεδρία της Λευκορωσίας, δήλωσε την Τετάρτη ότι οι διαμαρτυρίες που συνεχίζονται στη χώρα της είναι αποκλειστικά κατά της κυβέρνησης και όχι της Ρωσίας.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης καλών σχέσεων με τη Μόσχα.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, εξέφρασε την πεποίθηση την Τρίτη, στη συνέντευξή του με Ρώσους δημοσιογράφους, ότι εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις στοχεύουν στην πραγματικότητα τη Ρωσία.

«Ο λαός της Λευκορωσίας έχει τρία πολύ απλά αιτήματα: ο Λουκασένκο πρέπει να παραιτηθεί, να διεξαχθούν διαφανείς εκλογές με συμμετοχή όλων των υποψηφίων, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να διερευνηθούν τα εγκλήματα της κυβέρνησης εναντίον του λαού της Λευκορωσίας. Δεν υπήρχε καμία διαμαρτυρία ενάντια στη Ρωσία σε κανένα επίπεδο, και είμαι βέβαιη ότι αυτό δεν θα συμβεί. Παρακαλώ, μην πιστεύετε τα προπαγανδιστικά μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς που λένε το αντίθετο. Είναι πολύ σημαντικό να μην καταστραφούν οι σχέσεις μεταξύ των λαών μας» είπε η Τιχανόβσκαγια.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, μέσω των οποίων επανεξελέγη ο Αλεξάντερ Λουκασένκο για έκτη θητεία στη θέση του Προέδρου της χώρας, με ποσοστό πάνω από το 80% των ψήφων, υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας από την πλευρά της αντιπολίτευσης σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, αντιπολίτευση, διαμαρτυρίες, διαμαρτυρία, Λευκορωσία, Ρωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK