22:24 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (91)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Παρασκευή, το κρατικό δίκτυο της Λευκορωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό της φερόμενης συνομιλίας για τον Ναβάλνι που πρόσφατα ξύπνησε από το κώμα σε νοσοκομείο του Βερολίνου. Στο ηχητικό, φερόμενος Γερμανός εκπρόσωπος λέει ότι δεν είναι πραγματικά σημαντικό να επιβεβαιωθεί η δηλητηρίαση καθώς «όλες οι μέθοδοι είναι καλές στον πόλεμο».

Η Λευκορωσία διαβίβασε αδημοσίευτα αποσπάσματα για τις φερόμενες συνομιλίες σχετικά με την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας, στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος Λουκασένκο σε συνέντευξή του σε Ρώσους δημοσιογράφους. 

Την περασμένη εβδομάδα, το κρατικό δίκτυο της Λευκορωσίας έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό συνομιλίας για τον Ναβάλνι που νοσηλεύεται σε κλινική στο Βερολίνο. Το ηχητικό, φαίνεται ότι υπεκλάπη από το Μινσκ, ενώ αξιολογήθηκε ως ψεύτικο από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι ίχνη νευροτοξικού παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ είχαν ανιχνευθεί στον Ναβάλνι. Η Μόσχα ανέφερε ότι Ρώσοι γιατροί δεν είχαν βρει τοξικές ουσίες πριν τη μεταφορά του στη Γερμανία και ότι το Βερολίνο δεν είχε αποδείξεις για να στηρίξει τον ισχυρισμό του.

Τη Δευτέρα, το νοσοκομείο Charite του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του πολιτικού είχε βελτιωθεί και είχε ξυπνήσει από το κώμα.

Στις 20 Αυγούστου, η υγεία του Ναβάλνι ξαφνικά επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού από τη Σιβηρική πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη του Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (91)
Tags:
Ρωσία, δηλητηρίαση, Γερμανία, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK