22:34 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (120)
0 0 0
Βρείτε μας

Στέλεχος του συμβουλίου συντονισμού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας συνελήφθη ως ύποπτος για κάλεσμα σε πραξικόπημα στη χώρα.

Ένα ανώτερο στέλεχος του συμβουλίου συντονισμού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη ως πιθανός εμπλεκόμενος στην ποινική υπόθεση εκκλήσεων για πραξικόπημα, ανέφερε το συμβούλιο την Τετάρτη. 

«Το στέλεχος της προεδρίας του Συμβουλίου Συντονισμού, Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη» ανέφερε το Συμβούλιο σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του από το πρωί της Τετάρτης.

Η κράτησή του συνδέεται με την υπόθεση που έχει ανοίξει κατά του Συμβουλίου, κατά την οποία η κυβέρνηση της Λευκορωσίας υποπτεύεται ότι «προχώρησε σε εκκλήσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια της Λευκορωσίας», ανέφερε το Συμβούλιο, επικαλούμενο τον δικηγόρο Ντμίτρι Λάβσκι. 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο δημιουργήθηκε μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου για την επίβλεψη της μεταβίβασης εξουσίας, αφού η αντιπολίτευση απέρριψε την επανεκλογή του κ. Λουκασένκο.

Από τότε μεγάλες διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στη χώρα, με την αστυνομία να προχωρά σε εκατοντάδες συλλήψεις.

 

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (120)
Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, πραξικόπημα, αντιπολίτευση, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK