17:35 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (117)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μαρία Κολεσνίκοβα, μέλος του συμβουλίου αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, τέθηκε υπό κράτηση για υποψίες σχετικά με υποκίνηση σε πραξικόπημα, δήλωσε ο πατέρας της στο Sputnik.

Σε κράτηση τέθηκε η αντιπολιτευόμενη της Λευκορωσίας, Μαρία Κολεσνίκοβα στο πλαίσιο υποψιών για υποκίνηση πραξικοπήματος στη χώρα, σύμφωνα με τον πατέρα της ίδιας.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο δικηγόρος της επιβεβαίωσε ότι κρατήθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για το Συμβούλιο της αντιπολίτευσης: «Συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση σύμφωνα με το άρθρο 361, Μέρος 3ο».

Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, η Κολεσνίκοβα μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.

Νωρίτερα σήμερα, ανώτερο στέλεχος του Συμβουλίου συντονισμού της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη ως πιθανός εμπλεκόμενος στην ποινική υπόθεση εκκλήσεων για πραξικόπημα

Η κυβέρνηση της Λευκορωσίας υποπτεύεται ότι ο Μαξίμ Ζνακ «προχώρησε σε εκκλήσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια της Λευκορωσίας», ανέφερε το Συμβούλιο, επικαλούμενο τον δικηγόρο Ντμίτρι Λάβσκι. 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο δημιουργήθηκε μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου για την επίβλεψη της μεταβίβασης εξουσίας, αφού η αντιπολίτευση απέρριψε την επανεκλογή του Λουκασένκο.

Από τότε μεγάλες διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στη χώρα, με την αστυνομία να προχωρά σε εκατοντάδες συλλήψεις.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (117)
Tags:
Αλεξάντερ Λουκασένκο, διαδηλώσεις, πραξικόπημα, Λευκορωσία, Μαρία Κολεσνίκοβα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK