06:04 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 02
Βρείτε μας

Δεκάδες πολίτες του Βερολίνου κατέβηκαν στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, η οποία κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του καταυλισμού.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο κέντρο του Βερολίνου για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο.

Οι διαδηλωτές ζητούν την εκκένωση του καταυλισμού έπειτα και από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, καταστρέφοντας μεγάλο τμήμα του ΚΥΤ.

Ένας σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Μόριας έχει διαφύγει στα γύρω κτήματα, ενώ άλλο μέρος έχει κινηθεί προς την πόλη της Μυτιλήνης όπου στο ύψος του Καρά Τεπέ, λίγο πριν το εργοστάσιο της ΔΕΗ, έχει παραταχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επιτρέπει να μπουν στην πόλη.

Η φωτιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα όταν πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων, αρνήθηκαν να μπουν σε απομόνωση. Ακολούθησαν συγκρούσεις με άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι τους ωθούσαν έξω από τον καταυλισμό.

Σημειώνεται ότι στη Μόρια διέμεναν 13.000 μετανάστες.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
διαμαρτυρία, φωτιά, Γερμανία, βίντεο, μετανάστες, πρόσφυγες, Λέσβος, Μόρια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK