06:37 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Λευκός Οίκος έχει από καιρό υποστηρίξει ότι το Πεκίνο ασχολείται με πρακτικές κατασκοπείας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια κλοπής δεδομένων σχετικά με αμερικανική τεχνολογία και έρευνα. Μερικοί Κινέζοι φοιτητές έχουν προφανώς εμπλακεί σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «εμποδίζουν» ορισμένους απόφοιτους και ερευνητές από την Κίνα να αποκτήσουν βίζα, ώστε «να τους αποτρέψουν από το να κλέψουν και να χρησιμοποιήσουν με άλλο τρόπο ευαίσθητες έρευνες» δήλωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, Τσαντ Γουλφ την Τετάρτη, όπως αναφέρεται από το Reuters.

Σύμφωνα με τον Γουλφ, αυτή η πρακτική σχετίζεται ιδιαίτερα με εκείνους τους μαθητές που έχουν «δεσμούς με τη στρατηγική της Κίνας». Στην ομιλία του την Τετάρτη, ο Γουλφ επανέλαβε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ σχετικά με τις «άδικες» επιχειρηματικές πρακτικές του Πεκίνου και τις φερόμενες απόπειρες της Κίνας να κλέψει έρευνα σχετικά με τον κορονοϊό

Ο Γουλφ κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο για «κατάχρηση» της φοιτητικής βίζας και «εκμετάλλευση» των αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με το Reuters.

Τον Μάιο, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε μια προεδρική διακήρυξη που απαγορεύει σε ορισμένους Κινέζους μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την 1η Ιουνίου και μετά. Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο έχει αόριστη διάρκεια, η κίνηση στοχεύει σε εκείνους που εφαρμόζουν ενέργειες κατόπιν εντολών από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας για απόκτηση ξένης τεχνολογίας.

Tags:
κλοπή, βίζα, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK