07:38 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Drone των Χούτι αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη (10/09).

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας κατέστρεψε ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα με εκρηκτική ύλη που στάλθηκε από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βασιλείου, την Πέμπτη (10/09). 

Το drone κατευθυνόταν προς τη σαουδαραβική πόλη, Ναϊράν, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, όταν αναχαιτίστηκε και καταστράφηκε από τις δυνάμεις του συνασπισμού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Βασιλείου (SPA), το οποίο επικαλέστηκε τον εκπρόσωπο του συνασπισμού, Συνταγματάρχη Τούρκι Αλ Μαλίκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια και οι Χούτι, το 2015, ανέτρεψαν την κυβέρνηση της χώρας που ευθυγραμμιζόταν με την πολιτική της Σαουδικής Αραβίας.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη περιλαμβάνει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τους τοπικούς συμμάχους, όπως είναι οι δυνάμεις που παρέμειναν πιστές στον εκδιωκόμενο Πρόεδρο της Υεμένης, Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ αλ-Χαντί.

Επίσης, ο προαναφερθείς συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Tags:
Υεμένη, Χούτι, Drone, Σαουδική Αραβία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK