07:51 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Μαρία Κολεσνίκοβα, μέλος της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία έκανε λόγο για απόπειρες εκδίωξής της από τη χώρα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

Η πολιτικός της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Μαρία Κολεσνίκοβα, ύποπτη για απόπειρα πραξικοπήματος, δήλωσε στην Ερευνητική Επιτροπή ότι ήταν έτοιμη να καταθέσει για τις απόπειρες εκδίωξής της από τη χώρα, και ζήτησε επίσης ποινική δίωξη εναντίον πρακτόρων που της άσκησαν πίεση.

Η δικηγόρος της Κολεσνίκοβα, Λούντμιλα Καζάκ, υπέβαλε το αίτημα της πολιτικού στην Ερευνητική Επιτροπή την Πέμπτη το πρωί. 

«Αφού συνειδητοποίησαν οι υπάλληλοι της KGB [Κρατική Επιτροπή Ασφαλείας] ότι δεν θα φύγω από τη Λευκορωσία εθελοντικά, έβαλαν μια σακούλα στο κεφάλι μου, με έβαλαν σε ένα μικρό λεωφορείο και με πήγαν στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας [σημείο ελέγχου Αλεξαντρόφκα], όπου προσπάθησαν να με εκδιώξουν από τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας παρά τη θέλησή μου με χρήση βίας. Αφού έσκισα το διαβατήριό μου, συνεπώς δεν μπορούσα να μπω στην Ουκρανία, με έβαλαν σε ένα μικρό λεωφορείο και με μετέφεραν στο συνοριακό φυλάκιο του Μοζίρ, όπου έμεινα μέχρι το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου. Έτσι, οι προαναφερθέντες αξιωματούχοι από την Κεντρική Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς και της KGB διέπραξαν ορισμένα εγκλήματα εναντίον μου: απαγωγή... παράνομη κράτηση... απειλή θανάτου» ανέφερε η δήλωση της Κολεσνίκοβα.

Η πολιτικός της αντιπολίτευσης κάλεσε την Ερευνητική Επιτροπή να κινήσει ποινικές διαδικασίες εναντίον των υπαλλήλων της αστυνομίας.

«Είμαι έτοιμη να δώσω μια λεπτομερή μαρτυρία για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον μου» δήλωσε η ίδια.

Η Κολεσνίκοβα θεωρούνταν αγνοούμενη στις αρχές της εβδομάδας, και υπήρξαν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που ισχυρίζονταν ότι κρατούνταν στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας.

Οι αρχές της Λευκορωσίας ανέφεραν αργότερα ότι η Κολεσνίκοβα και οι δύο σύμμαχοί της από το Συμβούλιο Συντονισμού της αντιπολίτευσης είχαν περάσει τα σύνορα της Λευκορωσίας, αλλά αργότερα η Κολεσνίκοβα πετάχτηκε έξω από ένα αυτοκίνητο στα ουκρανικά σύνορα από τους συνεργάτες της, οι οποίοι κατάφεραν να περάσουν στη γειτονική χώρα.

Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (119)
Tags:
Ουκρανία, Ρωσία, Μαρία Κολεσνίκοβα, αντιπολίτευση, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK