15:17 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ στέλνει η Γερμανία για διαχείριση του σοβαρού ζητήματος που έχει προκύψει μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Η γερμανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας θα βρεθεί αργότερα σήμερα στο κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας για να παραδώσει επειγόντως βοήθεια.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας θα κατευθύνει 3 εκατομμύρια ευρώ προς βοήθεια των προσφύγων, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Οι άνθρωποι στη Μόρια χρειάζονται βοήθεια αμέσως. Η γερμανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ταξιδεύει στην Ελλάδα σήμερα. Η πρώτη μεταφορά με βοήθεια θα περιλαμβάνει σκηνές και ράντζα για να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες ανάγκες. Το Υπουργείο Εξωτερικών διαθέτει αρχικά 3 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο Μάας. στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια της Λέσβου.

12.500 μετανάστες και πρόσφυγες βρέθηκαν στους δρόμους, σήμανε συναγερμός και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες.

Tags:
χρηματοδότηση, χρήματα, Μόρια, Γερμανία, πρόσφυγες, πρόσφυγας, Χάικο Μάας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK