14:48 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (90)
0 0 0
Βρείτε μας

Τη συνεργασία Γερμανίας και Ρωσίας ζητούν κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κρατών αναφορικά με την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Ρωσίας και της Γερμανίας για τη διμερή συνεργασία εξέδωσαν κοινή δήλωση την Παρασκευή, ζητώντας νέα εξέταση της κατάστασης υγείας του Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, με τη συμμετοχή ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και από τις δύο χώρες.

Η δήλωση για τον Ναβάλνι, υπογράφεται από τους προέδρους των κοινοβουλευτικών ομάδων, τον Ρόμπι Σλουντ και τον Παβέλ Ζαβάλνι.

«Ευχόμαστε στον Αλεξέι Ναβάλνι μια γρήγορη ανάρρωση. Ελπίζουμε στην πλήρη ανάρρωσή του. Απαιτούμε μια ανεξάρτητη εξέταση της κατάστασης της υγείας του με τη συμμετοχή ανεξάρτητων Γερμανών και Ρώσων εμπειρογνωμόνων και ιατρών, καθώς πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό» αναφέρει η σχετική δήλωση.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ζήτησαν επίσης «σαφή διάκριση μεταξύ πολιτικής και οικονομικής συνεργασίας και αστυνομικών ζητημάτων», «ειδικά στον ευαίσθητο τομέα των σχέσεων Ρωσίας-Γερμανίας».

Νέο αίτημα της Ρωσίας για συμμετοχή στην έρευνα

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζει ένα επιπλέον αίτημα προς τη Γερμανία, ανέφερε το τμήμα του Υπουργείου στην Ομοσπονδιακή Περιφέρεια της Σιβηρίας.

«Το τμήμα ερευνών [του Υπουργείου] [...] προετοιμάζει ένα πρόσθετο αίτημα για νομική συνδρομή στις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας. Αυτό το αίτημα θα περιλαμβάνει αίτημα σχετικά με την πιθανότητα παρουσίας ερευνητών των ρωσικών φορέων εσωτερικών υποθέσεων που διενεργούν έρευνα σχετικά με το συμβάν, και ένας Ρώσος εμπειρογνώμονας όταν οι Γερμανοί συνάδελφοι πραγματοποιούν ανακρίσεις στον Ναβάλνι, γιατρούς και εμπειρογνώμονες με τη δυνατότητα να υποβάλουν διευκρινιστικές και πρόσθετες ερωτήσεις» ανέφερε η δήλωση.

Στις 20 Αυγούστου η υγεία του Ναβάλνι ξαφνικά επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν σε πτήση εσωτερικού από τη Σιβηρική πόλη Τομσκ προς τη Μόσχα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε θεραπεία στην πόλη του Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο για να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (90)
Tags:
ποινική έρευνα, έρευνες, έρευνα, δηλητηρίαση, δηλητήριο, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK