22:52 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τρίτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ είπε σε αξιωματούχους ότι «δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση» για το μέλλον του Nord Stream 2 εν μέσω των ισχυρισμών του Βερολίνου εναντίον της Μόσχας σχετικά με την υπόθεση Ναβάλνι. Η Ρωσία ζήτησε από τη Γερμανία να αποφύγει τα βεβιασμένα συμπεράσματα χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει το «πάγωμα» του Nord Stream 2 σχετικά με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Θα βάλουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι και θα πάρουμε μια απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Η Ρωσία, συμμετέχοντας στην έρευνα, μπορεί να συμβάλει ώστε να μη ληφθεί μια τέτοια απόφαση» δήλωσε ο Μάας, μιλώντας στο ZDF το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, υποστήριξε  ότι η σύγκρουση για τον Ναβάλνι δεν είναι σύγκρουση μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας, αλλά ζήτημα της διεθνούς κοινότητας. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι «100% σίγουρος» ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. 

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι το Βερολίνο ζήτησε από τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων να ελέγξει εκ νέου τα ευρήματά του και είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και η ομάδα κρατών της G7 θα πρέπει να «καταλήξουν σε κατάλληλα και αποτελεσματικά συμπεράσματα».

Ο Μάας επέκρινε επίσης τις διαμαρτυρίες της Ρωσίας σχετικά με το ότι οι γιατροί δεν είχαν βρει ίχνη δηλητηρίου στο σώμα του Ναβάλνι πριν από τη μεταφορά του στη Γερμανία τον περασμένο μήνα. 

Ωστόσο, την Πέμπτη, ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας του Bundestag, δήλωσε στον RT Deutsch ότι «το πάγωμα της κατασκευής του Nord Stream 2 σίγουρα δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Γερμανίας» και τόνισε ότι το έργο ενεργειακής υποδομής στοχεύει στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Γερμανίας και της Ευρώπης.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
Χάικο Μάας, Γερμανία, Αλεξέι Ναβάλνι, κυρώσει κατά Ρωσίας, κυρώσεις, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK