06:46 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (300)
0 0 0
Βρείτε μας

Η φαρμακευτική εταιρεία Landsteiner Scientific υπέγραψε συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) για την αγορά και διανομή 32 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Μεξικό. Το Sputnik συζήτησε αυτή την εξέλιξη με τον ιατρικό διευθυντή του εργαστηρίου της εταιρείας, Αλεχάντρο Λάρα.

Όσον αφορά την επιλογή του ρωσικού εμβολίου, ο Αλεχάντρο Λάρα επεσήμανε την απόδοσή του κατά τη διάρκεια των φάσεων ένα και δύο. Παράλληλα, τόνισε ότι το γεγονός ότι βασίζεται στους αδενοϊούς Ad5 και Ad26. Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων επηρέασε την απόφαση της Landsteiner Scientific να αγοράσει το Sputnik V.

«Νομίζω ότι η χρήση ενός εμβολίου όπως το Sputnik V το οποίο δείχνει καλύτερη αποτελεσματικότητα, όπως έχει ήδη αποδειχθεί στο άρθρο του "Lancet" είναι ένα τεράστιο κίνητρο και δημιουργεί μεγάλη προσδοκία και ενθουσιασμό στον μεξικανικό πληθυσμό» τόνισε o Λάρα προσθέτοντας ότι «Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που έχει αυξήσει τις προσδοκίες του ρωσικού εμβολίου είναι η κυτταρική ανοσία που δημιουργεί μετά την εφαρμογή του [...] Αυτό είναι ένα ορόσημο, ένα σημείο καμπής».

Αν και οι πρώτες παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου έχουν προγραμματιστεί για το Νοέμβριο του 2020, ο Λάρα επεσήμανε ότι οι υγειονομικές αρχές δεν το έχουν εγκρίνει ακόμη. 

«Πρέπει να το εγκρίνουμε από τις ρυθμιστικές αρχές του Μεξικού. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία για να το κάνουμε αυτό [...] δεν μπορούμε να φτάσουμε στο 2021 χωρίς εμβόλιο» είπε.

Ο γιατρός εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι, αφού εγκριθεί, το Sputnik V θα μπορούσε να διανεμηθεί αποτελεσματικά μέσω κρατικών υγειονομικών εγκαταστάσεων του Μεξικού. Ταυτόχρονα, υπολόγισε ότι οι δόσεις που έλαβε η Landsteiner Scientific θα μπορούσαν να καλύψουν το 30% του πληθυσμού της χώρας.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (300)
Tags:
COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, εμβόλιο, Sputnik V
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK