20:53 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέα σφοδρή κριτική κατά των Σκοπίων εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ σε συνέντευξη που έδωσε.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, αρχηγός του κόμματος VMROBND, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε στο κανάλι TV24 των Σκοπίων ότι η Βουλγαρία θα μπλοκάρει τις εργασίες της διακυβερνητικής διάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη των Σκοπίων εάν η Επιτροπή των δύο χωρών για ιστορικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, δεν βρει λύσεις σχετικά με τα αμφισβητούμενα ζητήματα της κοινής, για τις δύο χώρες, ιστορίας.

«Είχαμε επαναλάβει 100 φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών ότι η Βουλγαρία θα προβάλλει αντιρρήσεις στον ορισμό ημερομηνίας για την πραγματοποίηση της πρώτης Διακυβερνητικής Επιτροπής εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία για αυτά τα ζητήματα. Τα Σκόπια το γνωρίζουν καλά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία, όπως και η Ελλάδα, έχει υπογράψει συμφωνίες με τα Σκόπια, οι όροι των οποίων πρέπει να τηρούνται.

«Έχουμε συμφωνίες (σ.σ. για παράδειγμα Συνθήκη Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών από το 2017) που πρέπει να τηρούνται. Συμφωνήσατε να αλλάξετε τη σημαία, να αλλάξετε το όνομα. Με τη Βουλγαρία, η οποία πάντα σας βοηθούσε, θεωρείτε ότι μπορείτε να παίζετε ενάντια στους κανόνες. Υπάρχει η "Αρχή της αμοιβαιότητας" στις διεθνείς σχέσεις. Η Βουλγαρία συμπεριφέρεται σαν κυρία, σωστά, ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την πΓΔΜ, όμως και η άλλη πλευρά θα έπρεπε να είχε δείξει εξίσου καλή συμπεριφορά» ανέφερε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, ο Καρακατσάνοφ κάλεσε τους γείτονες να σταματήσουν να παραποιούν τα γεγονότα της κοινής ιστορίας.

Ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Δεν τους παρακαλούμε να ενταχθούν στην Ε.Ε., οι ίδιοι θέλουν να ενταχθούν. Αν επιθυμούν να ενταχθούν, πρέπει να θεραπευτούν από αυτή τη διχασμένη προσωπικότητα και αυτή τη σχιζοφρένεια. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την ένταξη στην Ε.Ε. μιας χώρας η οποία με έναν σκληρό, αδιάντροπο και, θα έλεγα, κυνικό τρόπο, προσπαθεί να παραποιήσει την ιστορία του βουλγαρικού έθνους».
Tags:
Σκόπια, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK