22:24 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον ομόλογο του της Μάλτας, Έβαριστ Μπαρτόλο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογο της Μάλτας, κ. Μπαρτόλο, τόνισε πως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο ότι είναι «ολοένα και πιο ανησυχητική» καθώς η Τουρκία «απειλεί τα συλλογικά συμφέροντα της ΕΕ και τη σταθερότητα της περιοχής».

«Χρειάζεται να ενεργήσουμε κατά έναν γρήγορο και αποφασιστικό τρόπο προκειμένου να προστατέψουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα γύρω από την κοινή μας περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαρτόλο ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες που ήθελαν τη χώρα του να παραχωρεί αεροπορική βάση στην Τουρκία απάντησε ότι πρόκειται για «απόλυτες ανοησίες». 

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης, σε ένα πνεύμα συμβιβασμού και σε ό,τι αφορά στην ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, ανέφερε ότι είναι σημαντικό να παρθούν μέτρα τα οποία να είναι αποτελεσματικά.

Καταληκτικά, ο κ. Μπαρτόλο ευχήθηκε να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του Κυπριακού.

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Μάλτα, Τουρκία, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK