12:03 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη συμφωνία του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ομαλοποιήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, με το Αμπού Ντάμπι να γίνεται το τρίτο αραβικό έθνος στη Μέση Ανατολή που το έπραξε.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter την κοινή δήλωση του Ισραήλ και του Μπαχρέιν με την οποία ανακοινώνεται η πρόθεση των δύο χωρών να ομαλοποιήσουν πλήρως τις διπλωματικές τους σχέσεις.

«Άλλη μια ιστορική εξέλιξη σήμερα! Οι δύο μεγάλοι μας φίλοι, το Ισραήλ και το Βασίλειο του Μπαχρέιν συμφώνησαν για μία Συμφωνία Ειρήνης - η δεύτερη αραβική χώρα που θα κάνει ειρήνη με το Ισραήλ σε 30 ημέρες!» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Το Ισραήλ και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν σε κοινή δήλωση ότι συμφώνησαν να εξομαλύνουν τις σχέσεις και ότι θα υπογράψουν την ειρηνευτική συμφωνία την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Το Μπαχρέιν ακολουθεί λοιπόν τον γείτονά του, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία κατέληξαν επίσης σε ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ τον περασμένο μήνα. Και οι δύο ιστορικές συμφωνίες θα υπογραφούν στην τελετή του Λευκού Οίκου την επόμενη Τρίτη.

Tags:
ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συμφωνία, διπλωματία, Μπαχρέιν, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK