20:45 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Apple ενημέρωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya σχετικά με το αίτημα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) για την κατάργηση των εφαρμογών του πρακτορείου σε όλα τα κινητά από το AppStore της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Rossiya Segodnya.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya δήλωσε ότι η επιστολή που ελήφθη από την Apple περιείχε «μια ειδοποίηση περί κατάργησης των εφαρμογών του πρακτορείου από το ουκρανικό τμήμα του AppStore κατόπιν αιτήματος της SBU».

Η Ουκρανία έχει απαγορεύσει τη μετάδοση δεκάδων ρωσικών καναλιών από το καλοκαίρι του 2014. Η μαύρη λίστα περιλαμβάνει τα Channel One, Rossiya 24, Zvezda, REN-TV, Life News, RTR-Planeta, RT, καθώς και πολλά ψυχαγωγικά, παιδικά ή αθλητικά κανάλια.

Σύμφωνα με τον Άντον Γκορέλκιν, μέλος της επιτροπής πολιτικής ενημέρωσης της Ρωσικής Βουλής, οι ενέργειες της Apple τίθενται στο πλαίσιο της λογοκρισίας που έχει θέσει το Κίεβο εναντίον της Ρωσίας.

«Η κατάργηση των εφαρμογών των ρωσικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων από το AppStore είναι απλώς η συνέχεια της λογοκρισίας» δήλωσε ο Γκορέλκιν.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Rossiya Segodnya, Ντμίτρι Κισέλεφ, το αίτημα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) στον τεχνολογικό γίγαντα Apple να αφαιρέσει τις εφαρμογές του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων αποτελεί λογοκρισία.

«Δυστυχώς, αυτή είναι η συνήθης λογοκρισία στη Δύση. Δεν μπορούν πλέον να αντέξουν την ελευθερία του λόγου. Αλλά η Ρωσία παραμένει ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην ελευθερία του λόγου. Πουθενά αλλού δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία απόψεων και δηλώσεων» είπε ο Κισέλεφ.

Tags:
πρακτορείο ειδήσεων, Ουκρανία, Ρωσία, Rossiya Segodnya
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK