09:07 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην υπόθεση του Κονσταντίν Γιαροσένκο αναφέρθηκε, την Παρασκευή (11/09, τοπική ώρα), ο Ανατόλι Αντόνοφ τονίζοντας πως εκείνος δεν πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή και η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ, μάλιστα, έστειλε επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον έστειλε, την Παρασκευή (11/09, τοπική ώρα), ένα σημείωμα στο αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας να μην μεταφέρει τον Ρώσο πιλότο, Κονσταντίν Γιαροσένκο, σε άλλη φυλακή, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής, Ανατόλι Αντόνοφ. 

Ο Αντόνοφ, σύμφωνα με ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ στο Facebook, δήλωσε:

«Φυσικά, ανησυχούμε για μια τέτοια απόφαση των Αρχών των ΗΠΑ. Επιπλέον, η Πρεσβεία δεν γνωρίζει το όνομα, το είδος και το καθεστώς της φυλακής στην οποία πρόκειται να μεταφερθεί ο συμπατριώτης μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις προϋπάρχουσες συνθήκες που είχε ο Κονσταντίν Γιαροσένκο, πιστεύουμε ότι η αλλαγή του τόπου εκτέλεσης της ποινής του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σωματική και την ψυχική κατάστασή του».

Ο δικηγόρος του Γιαροσένκο, Αλεξέι Ταράσοφ, δήλωσε στο RIA Novosti ότι ο πιλότος, ο οποίος εκτίει ποινή στη φυλακή Ντάνμπερι, θα μεταφερθεί σε ιδιωτικό σωφρονιστικό ίδρυμα και έχει τεθεί σε περιορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαροσένκο καταδικάστηκε, το 2011, στις ΗΠΑ, σε 20 χρόνια κάθειρξης σε φυλακή γενικού καθεστώτος, με την κατηγορία της συνωμοσίας για παράδοση μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην αμερικανική επικράτεια.

Tags:
Ανατόλι Αντόνοφ, Ρωσική Πρεσβεία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κονσταντέν Γιαροσένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK