22:07 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (329)
0 01
Βρείτε μας

Ανακοινώθηκε η επανέναρξη των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που πραγματοποιούνται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αρχίζουν ξανά οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον κορονοϊό της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η απόφαση έρχεται αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δοκιμές  διακόπηκαν νωρίτερα μέσα στη βδομάδα έπειτα από μια ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές που έκανε το εμβόλιο. Παρά ταύτα, οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

Καταληκτικά, η AstraZeneca τόνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, οι αμφιβολίες για την προοπτική μιας πιο γρήγορης διάθεσης του εμβολίου ενισχύονται μετά την αναστολή των δοκιμών.

Διευθύνων Σύμβουλος της RDIF: Χαιρόμαστε με την επανέναρξη των δοκιμών της AstraZeneca

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κίριλ Ντμίτριεβ, εξέφρασε την ευχαρίστησή του που η AstraZeneca αρχίζει ξανά τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της. Σημειώνεται ότι το Ταμείο είναι υπεύθυνο για την δημιουργία του πρώτου παγκοσμιώς εμβολίου κατα του κορονοϊού, του Sputnik V.

Παράλληλα, ο Ντμίτριεβ πρόσθεσε ότι η αναστολή δοκιμών έδειξε σαφώς την πλάνη της προσέγγισης, όταν ολόκληρες χώρες βασίζονται αποκλειστικά σε νέες και μη δοκιμασμένες πλατφόρμες. Η αναβολή της κλινικής δοκιμής θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση το αίτημα ορισμένων φαρμακευτικών εταιρειών για πλήρη αποζημίωση από τυχόν κινδύνους από τα εμβόλια τους από χώρες που αγοράζουν, όπως είπε.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (329)
Tags:
COVID-19, δοκιμή, δοκιμές, πανδημία, εμβόλιο, κορονοϊός, AstraZeneca
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK