07:08 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (300)
0 11
Βρείτε μας

Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας διερευνούν τη δυνατότητα προμήθειας του εμβολίου Sputnik V, της Ρωσίας κατά του κορονοϊού έπειτα από διαβουλεύσεις με την Μόσχα, δήλωσε το Σάββατο η ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια.

«Το ζήτημα συζητήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ όσο και με τον υπουργό Υγείας, Βένκο Φιλίπτσε. Η πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας εξακολουθεί να μελετά τα διαθέσιμα στοιχεία για το εμβόλιο Sputnik V. Συμφωνήθηκε ότι τυχόν ενδιαφέρον θα συζητηθεί  απευθείας μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας και του RDIF» δήλωσε η πρεσβεία.

Από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη χώρα πάνω από 15.000 κρούσματα κορονοϊού και συνολικά 646 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

Ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φιλίπτε πραγματοποίησε συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους στα μέσα Αυγούστου για να συζητήσουν σχετικά με τις τρέχουσες κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik V.  Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, ο Φιλίπτσε ενημερώθηκε επίσης για τη δυνατότητα οργάνωσης της παράδοσης του εμβολίου στη χώρα του, μέσω του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Το εμβόλιο Sputnik V έχει αναπτυχθεί από το ινστιτούτο Γκαμαλέγια από κοινού με το RDIF. ο εμβόλιο βρίσκεται επί του παρόντος στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (300)
Tags:
Ρωσία, COVID-19, πανδημία, Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία, κορονοϊός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK