09:33 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επίσκεψη λίγων ωρών στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο ο οποίος είχε συναντήσεις αρχικά με τον Υπουργό Εξωτερικών και έπειτα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο βρίσκεται στην Κύπρο για μερικές ώρες όπου συναντήθηκε αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών και στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά την συνέντευξη Τύπου ο κ. Αναστασιάδης ξεκαθάρισε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος εν μέσω τουρκικών προκλήσεων.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κύπρου καλωσόρισε, και μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κ. Πομπέο. Κατά την ανάρτησή του στο Twitter υπογραμμίζει πως η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γίνεται σε μία κρίσιμη χρονικά στιγμή λόγω των εξελίξεων στην θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Με χαρά καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, σε μια στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο».

Εν κατακλείδι, ο κ. Αναστασιάδης έκανε λόγο για παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σημειώνοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή.

Tags:
Μάικ Πομπέο, Νίκος Αναστασιάδης, ΗΠΑ, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK