18:34 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Ο αρχηγός των πληροφοριών άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζιμ Χόκενχαλ προειδοποίησε ότι οι πυρηνοκίνητοι πύραυλοι, Burevestnik της Ρωσίας θα μπορούσαν να παραμείνουν στην ατμόσφαιρα για πολλά χρόνια, εάν είναι απαραίτητο, αποτελώντας μια ενδεχόμενη απειλή ανά πάσα στιγμή.

«Η Μόσχα δοκιμάζει ένα υποηχητικό πυρηνικό σύστημα πυραύλων που έχει παγκόσμια εμβέλεια και θα επέτρεπε την επίθεση από απροσδόκητες κατευθύνσεις» δήλωσε ο Χόκενχαλ στα μέσα ενημέρωσης στο κέντρο πληροφοριών Five Eyes, όπως ανέφερε η εφημερίδα Sunday Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο επικεφαλής των αμυντικών πληροφοριών σημείωσε επίσης την επένδυση της Μόσχας στις υποβρύχιες και ναυτικές δυνατότητές της, προσθέτοντας ότι αυτές θα δώσουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τη δυνατότητα να επιτεθούν τόσο σε στρατιωτικές υποδομές της χώρας.

«Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν από κοινού στους Ρώσους να κρατούν την πολιτική και στρατιωτική υποδομή του Ηνωμένου Βασιλείου και των συμμάχων του σε κίνδυνο άμεσης επίθεσης, τόσο με συμβατικά εκρηκτικά όσο και με πυρηνικά όπλα» τόνισε ο Χόκενχαλ.

Η συμμαχία Five Eyes έχει να κάνει με τον τομέα των πληροφοριών και περιλαμβάνει οργανισμούς από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Tags:
Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, πύραυλος, 9M730 Burevestnik
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK