01:54 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημείωσε πως οι επόμενοι μήνες και συγκεκριμένα ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι οι πιο δύσκολοι.

Η Ευρώπη αναμένεται να αντιμετωπίσει έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τη Δευτέρα, καθώς ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο έφτασε αριθμό-ρεκόρ. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 307.930 νέα κρούσματα παγκοσμίως την Κυριακή, το υψηλότερο ημερήσιο νούμερο από την αρχή της πανδημίας στην Κίνα στα τέλη του περασμένου έτους και ενώ τα κρούσματα παγκοσμίως φτάνουν στα 29 εκατομμύρια.

«Θα γίνει πιο δύσκολο. Τον Οκτώβριο, Νοέμβριο θα δούμε μεγαλύτερη θνησιμότητα» δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξή του στο AFP.

Ωστόσο, τόνισε ότι η πανδημία «θα τελειώσει, τη μια στιγμή ή την άλλη».

Η ευρωπαϊκή πτέρυγα του ΠΟΥ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο, Τρίτη, σύνοδο των περίπου 50 κρατών-μελών της με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μια συμφωνία για την πενταετή στρατηγική της.

Το εμβόλιο δεν σημαίνει το τέλος της πανδημίας

Ο Κλούγκε προειδοποίησε αυτούς που θεωρούν ότι το τέλος της πανδημίας θα συμπέσει με τη δημιουργία ενός εμβολίου κατά της COVID-19, κάτι το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Όλη την ώρα ακούω: "το εμβόλιο θα σημάνει το τέλος της επιδημίας". Βεβαίως και όχι!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κλούγκε.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο ΠΟΥ δεν γνωρίζει  καν αν το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό για όλον τον πληθυσμό.

«Ορισμένες ενδείξεις που λαμβάνουμε είναι ότι θα είναι αποτελεσματικό για κάποιους, αλλά όχι για κάποιους άλλους» σημείωσε και πρόσθεσε: «Και αν επομένως οφείλουμε να παραγγείλουμε διαφορετικά εμβόλια, θα πρόκειται για έναν εφιάλτη...» προειδοποίησε ο Κλούγκε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η Ευρώπη θα δείξει αλληλεγγύη.

Ακόμη ανέφερε πως το τέλος της πανδημίας θα έρθει τη στιγμή που ως κοινότητα θα έχουμε μάθει να ζούμε με αυτήν την πανδημία.

Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, Ευρώπη, COVID-19, SARS-CoV-2, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK