08:58 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (105)
0 0 0
Βρείτε μας

Μέρκελ και Μακρόν συμφώνησαν στην υποδοχή περίπου 400 ανήλικων προσφυγόπουλων που μένουν στον δρόμο μετά τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη το ΚΥΤ στη Μόρια.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επέκρινε τον Αυστριακό ομόλογό της, Σεμπάστιαν Κουρτς, σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων από τον καταυλισμό στη Μόρια που κάηκε ολοσχερώς, όπως μεταδίδει η «Bild».

Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ, ανακοίνωσε ότι 10 χώρες της ΕΕ θα δέχονταν ασυνόδευτους ανηλίκους από τη Μόρια, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να είναι έτοιμες να υποδεχτούν 100-150 η καθεμία.

Στο μεταξύ, ο Κουρτς δήλωσε ότι η Αυστρία δεν θα κάνει το ίδιο για να εμποδίσει μία επανάληψη της προσφυγικής κρίσης του 2015, αλλά θα συνδράμει με άλλο τρόπο.

Σύμφωνα με την «Bild», η Μέρκελ δήλωσε, κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης του κόμματός της, ότι η Αυστρία δεν μπορούσε να ζητήσει οικονομικές ελαφρύνσεις την ώρα που αρνείται να δεχτεί μετανάστες.

Η ίδια η Μέρκελ προτείνει την υποδοχή μεγάλου αριθμού μεταναστών. Ο ακριβής αριθμός θα συζητηθεί την Τετάρτη. Η κίνηση θα γίνει άπαξ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Bild».

Την περασμένη εβδομάδα το ΚΥΤ στη Μόρια καταστράφηκε ολοσχερώς από πολλαπλές πυρκαγιές, που ίσως οφείλονται σε εμπρησμό, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς στέγη. Η Λέσβος τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (105)
Tags:
πρόσφυγες, μετανάστες, Αυστρία, μεταναστευτικό, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK