14:47 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (106)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν θα πρέπει να δοθεί σημασία στον αριθμό των προσφύγων που θα υποδεχτεί η Γερμανία, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τη Δευτέρα, απέφυγε να δηλώσει πόσους πρόσφυγες από το κατεστραμμένο ΚΥΤ της Μόριας θα υποδεχτεί η Γερμανία, λέγοντας ότι είναι λάθος να γίνεται λόγος για καθορισμένο αριθμό και ότι το ζήτημα πρέπει να έχει μια πανευρωπαϊκή λύση.

Νωρίτερα σήμερα επέκρινε τον Αυστριακό συνάδελφό της Σεμπάστιαν Κουρτς για την άρνησή του να υποδεχτεί πρόσφυγες από τη Μόρια στη χώρα του.

«Νομίζω ότι είναι μια λανθασμένη προσέγγιση να επικεντρωθούμε σε έναν αριθμό. Υπάρχουν 13.000 άνθρωποι στη Λέσβο που ζουν σε πολύ μπερδεμένες συνθήκες. Από αυτούς, 400 ανήλικοι έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα ... Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την κατασκευή ενός νέου κέντρου προσφύγων στη Λέσβο» είπε η Μέρκελ.

Ένα τέτοιο κέντρο θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

«Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για έναν μόνο αριθμό, καθένας ξέρει ότι οι στόχοι της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής δεν μπορούν να επιλυθούν μόνο από τη Γερμανία» πρόσθεσε η καγκελάριος.

Την περασμένη εβδομάδα το ΚΥΤ στη Μόρια καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιές, που ίσως οφείλονται σε εμπρησμό, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μείνουν χωρίς στέγη. Η Λέσβος τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας τεσσάρων μηνών.

Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (106)
Tags:
μετανάστες, Γερμανία, Μόρια, πρόσφυγες, Άνγκελα Μέρκελ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK