02:48 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (91)
0 03
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε ότι οι αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Μόσχας σχετικά με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ναβάλνι με Νοβιτσόκ ήταν απαράδεκτες και ότι η Ρωσία χρειάζεται υλικό από τη Γερμανία για να προσδιορίσει τι συνέβη τελικά στον αντιπολιτευόμενο.

Οι «New York Times» επικαλέστηκαν μια ανώνυμη πηγή ασφαλείας που ανέφερε ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος παραμένει σε νοσοκομείο του Βερολίνου μετά την υποτιθέμενη δηλητηρίαση, τόνισε σε Γερμανό εισαγγελέα την απροθυμία του να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την υπόθεσή του.

«Έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασής του, έχει πλήρη επίγνωση του τι συνέβη και έχει πλήρη επίγνωση του πού βρίσκεται» δήλωσε ανώτερος Γερμανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Παράλληλα, η ανώνυμη πηγή ισχυρίστηκε ότι ο Ναβάλνι αρνήθηκε το αίτημα της Ρωσίας να διερευνήσει από κοινού την υπόθεση με τη Γερμανία και ότι ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης σκοπεύει να επιστρέψει στη Ρωσία μετά την ανάρρωσή του.

«Δεν σκοπεύει να εξοριστεί στη Γερμανία. Θέλει να πάει στη Ρωσία και θέλει να συνεχίσει την αποστολή του» σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ενώ το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει ακόμη το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι τρεις ανεξάρτητες δοκιμές από γερμανικά, γαλλικά και σουηδικά εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι ο 44χρονος είχε ίχνη χημικού παράγοντα στο σύστημά του, λίγες εβδομάδες αφότου η Γερμανία ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση του Ναβάλνι ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τον νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ. Ωστόσο, το Βερολίνο δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες του με τη Μόσχα.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (91)
Tags:
έρευνα, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK