08:02 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (314)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, δεσμεύτηκε τη Δευτέρα να δώσει προτεραιότητα στην αγορά εμβολίου από τη Ρωσία ή την Κίνα, τονίζοντας ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης ζητούν προκαταβολές στις προσφορές τους.

Ο Πρόεδρος  των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, εξέφρασε με αισιοδοξία ότι η χώρα του η οποία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή (περίπου 266.000) θα «επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα» μέχρι τον Δεκέμβριο, υπογραμμίζοντας τις ελπίδες του για διαθεσιμότητα εμβολίων μέχρι τότε.

«Θα δώσουμε προτεραιότητα στη Ρωσία και την Κίνα υπό την προϋπόθεση ότι το εμβόλιό τους είναι τόσο καλό όσο οποιοδήποτε άλλο στην αγορά» είπε σε τηλεοπτική ομιλία του ο Πρόεδρος της χώρας.

Οποιαδήποτε αγορά εμβολίου από τις Φιλιππίνες, ωστόσο, θα πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία υποβολής προσφορών, όπως πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων είχε συνομιλίες με αρκετούς πιθανούς προμηθευτές εμβολίων, όπως η Ρωσία, η Κίνα και αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες. Η Μόσχα και η Μανίλα έχουν ήδη συμφωνήσει να συνεργαστούν σε κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της Ρωσίας.

Αν και ο Ντουτέρτε δεν κατονόμασε φαρμακευτικές εταιρείες που ζητούσαν προκαταβολή για την προμήθεια του εμβολίου, προειδοποίησε ότι ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων στις Φιλιππίνες απαγορεύει στην κυβέρνηση να αγοράσει οτιδήποτε δεν υπάρχει ή δεν έχει ακόμη παραχθεί.

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (314)
Tags:
πανδημία, κρούσματα, κρούσμα, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, Φιλιππίνες, Κίνα, Ρωσία, εμβόλιο, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK