02:04 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 0 0
Βρείτε μας

Η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο ότι ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ εντοπίστηκαν στο σύστημα του Ρώσου πολιτικού, Αλεξέι Ναβάλνι. Η Μόσχα δήλωσε ότι οι Ρώσοι γιατροί δεν βρήκαν τοξικές ουσίες πριν ο Ναβάλνι μεταφερθεί στη Γερμανία και ότι το Βερολίνο δεν παρείχε στοιχεία που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Instagram από τότε που ξύπνησε από το κώμα.

«Γεια, εδώ Ναβάλνι. Μου λείπετε. Δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα, αλλά χθες ήμουν σε θέση να αναπνέω μόνος μου όλη μέρα... Μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι μια καταπληκτική διαδικασία, υποτιμημένη από πολλούς ανθρώπους» γράφει η λεζάντα της δημοσίευσης.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του ασθενούς είχε βελτιωθεί και ότι ξύπνησε από το κώμα.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ναβάλνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για πρώτη φορά στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για εναέρια μεταφορά, ο πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι τρεις ανεξάρτητες δοκιμές από γερμανικά, γαλλικά και σουηδικά εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι ο 44χρονος είχε ίχνη χημικού παράγοντα στο σύστημά του, λίγες εβδομάδες αφότου η Γερμανία ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση του Ναβάλνι ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τον νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ. Ωστόσο, το Βερολίνο δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες του με τη Μόσχα.

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
κώμα, Γερμανία, Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK