05:34 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της κατάστασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι και της συνέχειας του έργου του αγωγού Nord Stream 2, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Βέλεν.

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Αλεξάντερ Βαν ντερ Βέλεν, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν βλέπει καμία σχέση μεταξύ της κατάστασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι και του έργου του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Δεν βλέπω, καμία σχέση μεταξύ της κατάστασης του Ναβάλνι και του Nord Stream 2. Βλέπω το τελευταίο ως εμπορικό έργο» δήλωσε ο Αυστριακός Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε αν η Βιέννη θα υποστηρίξει τον τερματισμό του έργου λόγω της κατάστασης του Ναβάλνι.

Ο Βαν ντερ Βέλεν παρατήρησε ότι δεν υπήρχε σαφήνεια στην υπόθεση του Ναβάλνι τονίζοντας πως τίποτα ακόμα δεν έχει αποδειχθεί.

Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος αρρώστησε κατά τη διάρκεια πτήσης εσωτερικού από την πόλη Τομσκ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα στις 20 Αυγούστου.

Ο Ναβάλνι υποβλήθηκε σε θεραπεία για πρώτη φορά στη Σιβηρική πόλη Ομσκ, όπου το αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση. Δύο ημέρες αργότερα, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κατάλληλος για εναέρια μεταφορά, ο πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charite με έδρα το Βερολίνο για περαιτέρω θεραπεία.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι τρεις ανεξάρτητες δοκιμές από γερμανικά, γαλλικά και σουηδικά εργαστήρια επιβεβαίωσαν ότι ο 44χρονος είχε ίχνη χημικού παράγοντα στο σύστημά του, λίγες εβδομάδες αφότου η Γερμανία ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση του Ναβάλνι ήταν αποτέλεσμα δηλητηρίασης από τον νευροτοξικό παράγοντα, Νοβιτσόκ. Ωστόσο, το Βερολίνο δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες του με τη Μόσχα.

 

Θέμα:
Αλεξέι Ναβάλνι (88)
Tags:
Αυστρία, Αλεξέι Ναβάλνι, Nord Stream 2, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK