16:15 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Σε πλήρη διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν τον Φαγέζ αλ Σάρατζ να παραιτείται από την πρωθυπουργία της Λιβύης, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας της χώρας.

Ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Mαχντί αλ-Αμίν, απέρριψε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για σχέδια παραίτησης του πρωθυπουργού, Φαγέλ αλ Σάρατζ, μιλώντας στο Sputnik την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχους με γνώση επί του θέματος, ανέφερε ότι ο κ. Σάρατζ σχεδίαζε να ανακοινώσει την παραίτησή του στο τέλος της εβδομάδας και είχε ήδη συζητήσει τα σχέδιά του με Λίβυους και διεθνείς πολιτικούς.

«Αυτές οι αναφορές είναι ψευδείς και δεν έχουν καμία βάση, ενώ στόχος τους είναι να παραπληροφορήσουν. Ο κ. Σάρατζ συνεχίζει να κατέχει το αξίωμα της πρωθυπουργίας της χώρας» εξήγησε ο κ. αλ-Αμίν.

«Αρνούμαστε εντελώς αυτά τα νέα» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης.

Το ιστορικό της λιβυκής σύγκρουσης

Η Λιβύη ταλανίζεται εδώ και χρόνια από εμφύλιες συρράξεις.

Αυτή τη στιγμή, η ανατολική Λιβύη κυβερνάται από το Κοινοβούλιο, το οποίο στηρίζεται από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χαλίφα Χαφτάρ, ενώ η δυτική Λιβύη ελέγχεται από την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA) υπό τον πρωθυπουργό Φαγέζ αλ Σάρατζ.

Από τον Απρίλιο του 2019, οι δυνάμεις του LNA έχουν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της Τρίπολης, de facto έδρας της GNA. Τις τελευταίες εβδομάδες, βέβαια, δυνάμεις πιστές στην GNA, η οποία έχει τη στήριξη της Τουρκίας και του Κατάρ, έχουν καταγάγει σημαντικές νίκες έναντι του LNA.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει ναυτική επιχείρηση, με τη συμμετοχή και ελληνικής φρεγάτας, με στόχο την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Διάσκεψης του Βερολίνου τον περασμένο Ιανουάριο.

Tags:
πρωθυπουργός, παραίτηση, Χαλίφα Χαφτάρ, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβυκός Εθνικός Στρατός, Λιβύη, Φαγέζ αλ Σάρατζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK