18:50 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύσσωμοι οι υπουργοί της κυβέρνησης της Ιαπωνίας υπέβαλαν, την Τετάρτη (16/09), την παραίτησή τους στον Σίνζο Άμπε ενόψει της εκλογής νέου πρωθυπουργού στη χώρα.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν, την Τετάρτη (16/09), όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης της Ιαπωνίας στον πρωθυπουργό της χώρας, Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Άμπε, στις 28 Αυγούστου, ανακοίνωσε απροσδόκητα την πρόθεσή του να παραιτηθεί λόγω επιδείνωσης μιας χρόνιας ασθένειάς του, αλλά παρέμεινε στο αξίωμα μέχρι την εκλογή νέου επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου.

Ως εκ τούτου, την Τετάρτη (16/09), και τα δύο Σώματα του ιαπωνικού κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσουν ψηφοφορία για την ανακοίνωση ενός νέου πρωθυπουργού, ο οποίος -με τη σειρά του- θα διορίσει νέους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός εκλέγεται με πλειοψηφία από υποψηφίους που ορίζονται από τα κόμματα και, κατά κανόνα, αυτοί είναι ηγέτες των κομμάτων οπότε ο αρχηγός του κόμματος με την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο γίνεται πρωθυπουργός.

Στην προκειμένη περίπτωση, το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) έχει την πλειοψηφία των εδρών στο ιαπωνικό κοινοβούλιο και πρόεδρός του εξελέγη, τη Δευτέρα (14/09), ο Γιοσιχίντε Σούγκα.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Κατσουνόμπου Κάτο θα αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και οι Τάρο Άσο, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών, Τοσιμίτσου Μοτέγκι, υπουργός Εξωτερικών, Σέικο Χασιμότο, υπουργός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Κοΐτσι Χαγκιούντα, υπουργός Παιδείας & Επιστημών, και Καζουγιόσι Ακαμπάνε, υπουργός Επικράτειας και Μεταφορών, αναμένεται να διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και στη νέα κυβέρνηση.

Tags:
Σίνζο Άμπε, Ιαπωνία, παραίτηση κυβέρνησης, παραίτηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK