21:58 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο νέος επικεφαλής υπουργός της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπο Κάτο, ανακοίνωσε την Τετάρτη τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας μετά την παραίτηση του Σίνζο Άμπε από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου επικεφαλής υπουργού της χώρας, Κατσουνόμπο Κάτο. Η εξέλιξη έρχεται έπειτα από την παραίτηση του Σίνζο Άμπε από το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Ο 71χρονος Γιοσιχίντε Σούγκα εξελέγη σήμερα από την κάτω βουλή της Ιαπωνίας ως νέος πρωθυπουργός. Ο Σούγκα πήρε 314 ψήφους από τις 462 έγκυρες στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, όπου το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα έχει την πλειοψηφία.

Ο Τοσιμίτσου Μοντέγκι διατήρησε τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Ο Χιρόσι Κατζιγιάμα, υπουργός οικονομίας, εμπορίου και βιομηχανίας καθώς και ο υπουργός οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία διατήρησαν τις θέσεις τους. Ο μικρότερος αδερφός του Άμπε αντικατέστησε τον Τάρο Κόνο ως υπουργό Άμυνας της χώρας. Ο Κόνο, με τη σειρά του, διορίστηκε στη θέση του υπουργού διοικητικών μεταρρυθμίσεων.

Tags:
Σίνζο Άμπε, πρωθυπουργός, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK