09:26 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (117)
0 0 0
Βρείτε μας

Την παροχή όπλων προς την Λευκορωσία από τη Ρωσία, ζήτησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να παράσχει κάποια όπλα στη χώρα του, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Belta την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Λευκορώσος πρόεδρος με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, ο κ. Λουκασένκο ανέφερε πως: «ζήτησα επίσης από τον Ρώσο πρόεδρο για ορισμένα είδη όπλων. Του είπα ότι, όταν εσείς (σ.σ: ο Ρώσος υπουργός Άμυνας] έρθετε εδώ, θα δούμε τι χρειάζεται ενίσχυση και πού, όσον αφορά το κράτος μας».

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας, Βίκτορ Κένιν τόνισε τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Μινσκ και Μόσχας, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Συνάντηση Πούτιν - Λουκασένκο στο Σότσι την Δευτέρα

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα πρέπει να λύσει να προβλήματα που αντιμετωπίζει μόνη της, χωρίς καμία πίεση από ξένους, ενώ εξήρε την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση. 

«Όπως γνωρίζετε, πιστεύουμε ότι οι Λευκορώσοι πρέπει να βρουν λύση μόνοι τους, χωρίς εμπόδια και εξωτερική πίεση, μέσω του διαλόγου, πρέπει να φτάσουν σε κοινή απόφαση για το πώς να ενεργήσουν. Γνωρίζουμε την πρότασή σας να ξεκινήσετε να εργάζεστε για το Σύνταγμα, πιστεύω ότι αυτό το βήμα είναι καίριο και πρόσφορο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας από το Σότσι.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση θα συνέβαλε στην ανάπτυξη πολιτικού συστήματος στη Λευκορωσία. 

«Η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη σε όλες τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από τη Συμφωνία της Ένωσης Κρατών, του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, βλέπουμε τη Λευκορωσία ως πολύ στενό σύμμαχο και φυσικά θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις, όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες» πρόσθεσε.
Θέμα:
Διαδηλώσεις στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές (117)
Tags:
Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπλα, όπλο, Λευκορωσία, Αλεξάντερ Λουκασένκο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK