18:40 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δεν ζήτησε την παροχή νέων όπλων από τη Ρωσία κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δεν ζήτησε η χώρα του να προμηθευτεί νέα ρωσικά όπλα κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Σότσι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στην αμυντική βιομηχανία.

«Όχι» απάντησε κατηγορηματικά ο Πεσκόφ σε ερώτηση σχετικά με αίτημα του Λευκορώσου Προέδρου, όπως μετέδωσε το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

«Γενικά, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών των δύο χωρών, που ταιριάζει με τις διμερείς τους σχέσεις. Αλλά στο ερώτημά σας, η απάντηση είναι όχι» ξεκαθάρισε ο Πεσκόφ.

Συνάντηση Πούτιν - Λουκασένκο στο Σότσι

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Λευκορώσο ομόλογό του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα πρέπει να λύσει να προβλήματα που αντιμετωπίζει μόνη της, χωρίς καμία πίεση από ξένους, ενώ εξήρε την προτεινόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση. 

«Όπως γνωρίζετε, πιστεύουμε ότι οι Λευκορώσοι πρέπει να βρουν λύση μόνοι τους, χωρίς εμπόδια και εξωτερική πίεση, μέσω του διαλόγου, πρέπει να φτάσουν σε κοινή απόφαση για το πώς να ενεργήσουν. Γνωρίζουμε την πρότασή σας να ξεκινήσετε να εργάζεστε για το Σύνταγμα, πιστεύω ότι αυτό το βήμα είναι καίριο και πρόσφορο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας από το Σότσι.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση θα συνέβαλε στην ανάπτυξη πολιτικού συστήματος στη Λευκορωσία. 

«Η Ρωσία παραμένει δεσμευμένη σε όλες τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκύπτουν από τη Συμφωνία της Ένωσης Κρατών, του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, βλέπουμε τη Λευκορωσία ως πολύ στενό σύμμαχο και φυσικά θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις, όπως έχω επανειλημμένα αναφέρει στις τηλεφωνικές μας συνομιλίες» πρόσθεσε.
Tags:
Ντμίτρι Πεσκόφ, Κρεμλίνο, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Λευκορωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK