21:19 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1217)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα «ενεργά» κρούσματα κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη ανέρχονται σε περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια, ενώ οι νεκροί ξεπέρασαν τους 941.000.

Τα συστήματα υγείας θα επιφορτιστούν περαιτέρω καθώς τα κρούσματα της COVID-19 ανεβαίνουν στα επίπεδα της άνοιξης σε ορισμένες χώρες, δήλωσε η Μαρία Βαν Κερκίβε, στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) την Τετάρτη.

Παράλληλα, τόνισε πως ο κόσμος είναι ένα «παράθυρο», για να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την έξαρση της πανδημίας.

«Τα συστήματα υγείας, τα οποία, όπως γνωρίζετε, έχουν έναν αριθμό κλινών ΜΕΘ και νοσηλείας, αυτά θα επιβαρυνθούν επίσης» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα.

Υπενθυμίζεται πως χτες, ο ΠΟΥ προειδοποίησε πως οι επόμενοι μήνες και συγκεκριμένα ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι οι πιο δύσκολοι για την πανδημία, ενώ η Ευρώπη θα έρθει αντιμέτωπη με έναν μεγάλο αριθμό θανάτων.

«Θα γίνει πιο δύσκολο. Τον Οκτώβριο, Νοέμβριο θα δούμε μεγαλύτερη θνησιμότητα» δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, σε συνέντευξή του στο AFP.

Ωστόσο, τόνισε ότι η πανδημία «θα τελειώσει, τη μια στιγμή ή την άλλη».

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1217)
Tags:
νοσηλευτές, νοσηλεία, ΜΕΘ, νοσοκομεία, νοσοκομείο, σύστημα υγείας, υγεία, εισαγόμενα κρούσματα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK