13:13 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ποσοστό των θανάτων από τον νέο κορονοϊό μέχρι στιγμής, έκανε γνωστό σήμερα, Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το εκτιμώμενο ποσοστό θανάτων από τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των μη επιβεβαιωμένων, είναι 0,6%, δήλωσε την Τετάρτη η Μαρία Βαν Κερχόβε, επικεφαλής της μονάδας νέων ασθενειών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). 

«Ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε επίσης δεν είναι μόνο ο αριθμός των θανάτων από τα αναφερόμενα κρούσματα, αλλά ποιος είναι ο εκτιμώμενος αριθμός των θανάτων από τη λοίμωξη, καθώς μερικά από αυτά είναι μη αναγνωρισμένα κρούσματα [...] η εκτίμηση είναι 0,6%. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά αν σκεφτείτε έναν ιό που έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί ευρέως και έχουμε λάβει μέτρα για να μπορέσουμε να τον αποτρέψουμε, αυτός είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός» δήλωσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως αγγίζουν τα 30 εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι είναι πάνω από 935.000 μέχρι στιγμής.

Στην Ελλάδα σήμερα καταγράφηκαν 312 κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται για άλλη μια φορά στην Αττική.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1218)
Tags:
νεκροί, θάνατοι, ΠΟΥ, COVID-19, SARS, SARS-CoV-2, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK